Състезателката по ски-алпийски дисциплини Федерика Бриньоне получи специална доставка по време на карантината заради коронавируса. Италианката с трепет прие пратка у дома, но не като останалите хора в изолация от Амазон или местния супермаркет, а нещо значително по-ценно - трофеите, които спечели този сезон, изпълнен с емоции и победи.

Доставката включваше трите кристални глобуса: деветкилограмовия трофей за първата й победа в генералното класиране за Световната купа, плюс двата по-малки глобуса за титлите в гигантския слалом и алпийската комбинация.

Трофеите бяха доставени в дома на родителите на Бриньоне, защото къщата на състезателката е в трудно достъпна планинска област, където куриерите обикновено не ходят.

"Брат ми прати снимка с трофеите и текст: О, твои ли са? Ти ли ги поръча? След това аз отидох и ги донесох в моята къща", каза Бриньоне във видео интервю за АП от хола си.

Бриньоне е сложила купите във витрината на дома си, без да ги дезинфекцира, каквито са препоръките на властите заради пандемията.

"Бяха в кутии и са стояли там дни наред, затова не виждам проблем", каза тя.

Федерика Бриньоне спечели Световната купа, след като сезонът в алпийските ски завърши предсрочно заради коронавируса. Последните стартове в Оре, Швеция бяха отменени и това попречи на Микаела Шифрин да се завърне на пистата след прекъсване заради кончината на своя баща и да се бори за трофея.

"Карах много добре в края на сезона и бях подготвена за успех в Оре. Наистина исках да приключа сезона подобаващо", каза Бриньоне.

Състезателката няма търпение да отмине изолацията и да отпразнува успеха си със своите треньори, съотборници и да чуе италианския химн в своя чест. Това може да се случи през лятото в щаба на Италианската федерация по зимни спортове в Милано, в офисите на ФИС в Швейцария или при старта на новия сезон в Зьолден, Австрия.

"Колкото по-скоро, по-добре. Ако церемонията е чак другия сезон, вече ще бъде концентрирана върху него и ще бъде твърде късно за празненства. Но пак е по-добре от нищо", каза Бриньоне след паметен сезон, в който спечели пет победи в три различни дисциплини и записа 11 подиума.