България спечели две европейски титли, сребърен и бронзов медал от първенството на Стария континент по борба в Каспийск, Русия.

Родните борци се прибраха от там след 20-часово пътуване и някои от тях изнесоха пресконференция.

Тайбе Юсеин спечели златото за първи път след множество опити, а Биляна Дудова защити титлата си.

Мими Христова завоюва сребро, а Даниел Александров спечели бронз при класиците.

Двете ни европейски шампионки коментираха успеха си. Юсеин заяви, че титлата е дълго чакана и идва след много опити и разочарования.

"Усетих, че това е моят момент. На полуфинала бях по-притеснена, отколкото на финала", заяви Юсеин, която спечели златото на рождения си ден.

Биляна Дудова, която може да участва на световното за девойки, сподели, че иска да спечели всичко:

"Стремя се към съвършенство и искам да съм европейска, световна и олимпийска шампионка. Когато го постигна ще си кажа "ето, пожелах си и го постигнах".

Бронзовият ни медалист Даниел Александров е на мнение, че винаги е на косъм от титлата, но това продължава да го мотивира:

"От една страна съм радостен, че спечелих медал. Надявам се на предстоящото световно първенство на повече. Искам да чувам българския химн и за това се състезавам. Това, че съм на косъм, ме мотивира".

Ръководителите на родната борба се обединиха, че представянето при мъжете е било разочароващо, но и че в много от младите представители се е видял потенциал за бъдещи успехи.

Помощникът на Армен Назарян - Бисер Георгиев, заяви, че младите са допуснали елементарни грешки и че "съдийските тесли" спрямо българския отбор са били нормални.

Надеждите и работата сега е съсредоточена върху предстоящото световно първенство в Будапеща в края на октомври.

Момичетата, които стана европейски шампионки, заявиха, че големите успехи на тяхната предшественичка Станка Златева ги мотивират и им дават амбиция да ги повторят.