Натали Гайзенбергер написа поредната страхотна спортна приказка, превръщайки се в най-успешния олимпийски състезател в шейните.

34-годишната германска звезда спечели индивидуалната надпреварата при дамите, което бе нейно пето олимпийско злато и общо шести медал от най-големия зимен спортен форум.

Не са много спортистите в света, които могат да се похвалят с пет златни отличия от Олимпиада, а в спусканите с шейни няма друг такъв, това е само Натали Гайзенбергер.

Нейната олимпийска приказка започна с бронз във Ванкувър преди 12 години, след това тя грабна отборното и индивидуално злато в Сочи, направи го и в Пьончан.

Сега в Пекин тя свърши своята работа в индивидуалното, а като нищо ще грабне и титла в отборната надпревара, защото по традиция Германия са най-силната нация в шейните и този път.

На второ място зад Гайзенбергер, с 0,330 секунди изоставане се нареди младата Ана Берейтер, което е била едва 10-годишна, когато нейният идол инастояща шамионка е завоювала своето първо олимпийско отличие.

Бронзовото отличие пък отиде за Руския олимпийски комитет благодарение на страхотното спускане на Татяна Иванова.

Огромно разочарование претърпя отборът на Австрия, който преди Олимпиадата вярваше, че има сили дори за два медала, но трите представителки на австрийците се наредиха на четвърта, пета и шеста позиция, оставайки с празни ръце.