Страхотна драма между двама норвежци на върха беляза гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Алта Бадия, Италия.

Втората си победа за сезона записа младата норвежка звезда Лукас Браатен, който успя да завърши с едва две стотни от секундата пред своя по-опитен сънародник Хенрик Кристоферсен.

Браатен бе трети след първия манш, като успя да направи феноменално второ спускане за 1:17.13 минути, което му позволи да изпревари носителя на Големия кристален глобус Марко Одермат, който до този момент заемаше първата позиция.

След Браатен дойде време да се спусне и Кристоферсен, който също направи наглед безгрешно спускане, но се оказа с 15 стотни по-бавен във втория манш, а това означаваше и само 2 стотни от секундата по-бавно време в общото класиране.

Най-бърз след първия манш бе словенецът Жан Кранйец, но той се провали при второто си спускане и така третото място на подиума след Браатен и Кристоферсен, зае швейцарецът Марко Одермат.

Именно той продължава да е лидер в генералното класиране с 696 точки. Втори е Александер Аамод Килде с 525, а Лукас Браатен има 315.

Снимка: АР/БТА

При дамите невероятната Микаела Шифрин от САЩ постигна своята победа №77 за Световната купа.

Тя спечели супергигантския слалом в Санкт Мориц със спускане за 1:13.62 минути, като решително се оказа нейното майсторско спускане в третия финален сектор, където тя взе ценната преднина.

А тази прединан бе само от 0.12 секунди пред италианката Елен Куртони, която след победата си в спускането в петък, сега записа втори подиум в швейцарския зимен център.

На третото място се нареди Роман Мирадоли от Франция, за която това бе втори подиум за Световната купа в нейната кариера.

В генералното класиране лидер е Микаела Шифрин с 575 точки, следвана от София Годжа с 470 и Уенди Холденер от Швейцария с 376.

Снимка: АР/БТА