Обикновено свързваме щата Тексас с доста различни картини от лед, сняг и зимни спортове.

В първия ден от новата година обаче легендарният футболен стадион "Котън Боул" в покрайнините на града се превърна в дома на една доста необичайна "Зимна класика".

Това бе 12-ото и може би най-необичайното издание на хокейния мач на открито, който NHL организира по традиция на 1 януари.

ГАЛЕРИЯ ОТ ШОУТО ВИЖТЕ ТУК >>>

Различното в него бе мястото му на провеждане - именно щатът Тексас. По време на двубоя, температурите стигнаха 14 градуса, което не бе типичното време за игра на хокей на открито.

Въпреки опасенията за провал в седмиците преди мача, организаторите се представиха блестящо, а "Зимната класика" бе определена за една от най-успешните.

Точно 85 630 души се стекоха, за да наблюдават шоуто, което бе вторият най-посетен хокеен мач в историята.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шоу имаше не само на трибуните, но и на леда, където домакините от Далас Старс победиха Нашвил Предатърс с 4:2.

След първата третина гостите имаха преднина от 2 гола, но отборът на Далас Старт успя да постигне забележителен обрат, с който да зарадва феновете си.

Мат Дюшен и Данте Фабро изведоха Нашвеил напред, докато Блейк Кюмо, Мариас Янмарк, Александър Радулов и Андрей Секера осигуриха успеха за домакините.

Двамата вратари пък направиха еднакъв брой спасявания - по 31.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Забележителен бе и фактът, че по неофициални данни, около 20 000 от зрителите по стадиона са били пътуваща агитка от Нашвил. Огромна бройка, която бе изминала разстоянието от 1000 километра между двата града в първия ден от новата година.

Това е бройка, надвишаваща капацитета на клубната арена в Нашвил, която е с капацитет от 17 000 места.

Провеждането на "Зимната класика" бе за първи път в един от южните щати на страната. Естествено, причината винаги е била в температурите, но организаторите от Далас показаха, че с модерните техники за поддръжка на леда, това не е особен проблем.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Също така не е тайна, че по тези места има далеч по-попуярни спортове, особено в Далас, дом на най-популярния тим в американския футбол - Каубоите.

Тези над 85 хиляди обаче показаха, че подобни шоута в хокей имат място и в южните части на страната.

Следващата година обаче "класиката" отново отива на север - в Минеаполис, но ще се проведа на доста по-скромния 44-хиляден стадион на бейзболния тим.

ГАЛЕРИЯ ОТ ШОУТО ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos