Ивет Лалова не скри щастието си след класирането за финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Доха.

Родната спринтьорка завърши трета в серията си и трябваше да чака края на всичките серии, за да научи съдбата си.

Времето й се оказа седмо най-добро, което прати 35-годишната Ивет на третия й финал на Световно първенство.

Той ще започне в 22:35 и ще бъде излъчен по БНТ 3, а пред Bgathletic.com, Лалова сподели:

"Вълнувах се, смях се, имаше българска група, радвах се, плаках. Беше много емоционално това чакане на третия полуфинал - нямах представа нито колко са бягали в първия, нито колко ще бягат в третия.

Няма да го крия - не се разочаровах, когато видях, че Илейн Томпсън не пристигна в коул-рума.

Важно е някой път и аз да имам късмет, въпреки че фаворитките изчезнаха - много им дойде програмата, според мен и пистата е особена, изпоконтузиха се.

Чудя как може аз самата още да се вълнувам толкова. Но сега е по-различно, защото оценявам повече колко означава този финал. А и защото не знам колко още ми остават. Отново се сещам за професор Бономи (б.а. треньорът на Лалова), който винаги плаче, когато ме изпраща на коул-рум. Емоционално, този път е много емоционално.

Сега ще плачем всички заедно с Бономи, със Симоне (б.а. съпругът й). Аз вече си поплаках малко сама. Не успях да се откъсна от емоцията. Емоционално, защото винаги си правим сметки. Но колкото и да си правим сметки, винаги тук е по-различно и винаги по-трудно", сподели тя.