Даниел Юл сложи край на 52-годишното чакане на Швейцария за триумф в слалома в Кицбюел, Австрия.

Той си осигури победата с перфектно каране във втория манш и записа най-добро време от 1:41.50 минути. Фаворитът на домакините Марко Шварц трябваше да се примири с второто място на само 0.12 секунди изоставане. Трети завърши 22-годишният французин Клеман Ноел с пасив от 0.37 секунди.

Последният швейцарец, който бе печелил слалома в Кицбюел, бе Думенг Джованоли през 1968 година. Пистата в австрийския зимен център се превръща в много специална за Юл, който регистрира там и първия си подиум в Световната купа на 21 януари 2018 година.

Въпреки че изостана само с 1.53 секунди от темпото на победителя, Алберт Попов не можа да се класира за втория манш, тъй като топ 30 се вместиха в едва 1.40 секунди разлика и огромната конкуренция не остави шанс на българина. Другият ни представител Камен Златков не можа да завърши спускането си на "Щрайф".

19-годишният норвежец Лукас Бротен спечели първия манш доста изненадващо, въпреки че се спусна със стартов номер 34 в 16-ото си състезание за Световната купа. 

Един от топ фаворитите Хенрик Кристофершен остана на четвърта позиция в крайното класиране, заедно с именно по-младия си сънародник Бротен, като и двамата останаха на 0.49 секунди от Юл. Топ 10 допълниха Михаел Мат, Джулиано Рацоли, Адриан Пертъл, Рето Шмидигер и Себастиан Фос-Солевог.