Франция ще обърне сериозно внимание на мерките за сигурност по време на предстоящата Олимпиада. Париж ще приеме олимпийските игри това лято, а по информация на местната агенция "Франс Прес" събитието е с най-висока степен на предупреждение за евентуални атентати.

Министърът на отбраната Себастиен Льокорню потвърди това и разкри, че френските военни ще получат подкрепа от свои колеги от няколко различни държави докато траят Игрите. Той описа подобно действие като "обичайна практика" и допълни, че френски жандармеристи са били командировани в Катар по време на световното първенство по футбол през 2022 година.

"Няколко държави ще ни помогнат в най-критичните сектори, като например този за охраната с кучета", обяви Льокорню, а след изказването му стана ясно, че една от страните, които ще изпратят свои военнослужещи във Франция, ще бъде Полша.

Полският му колега и министър на отбраната Владислав Косиняк-Камиш потвърди, че страната му ще изпрати обучени военни с кучета, чиято специалност е откриване на експлозиви и борба с тероризма.

За опазването на Игрите ще бъдат мобилизирани 18 000 френски военнослужещи, като в това число попадат и 3000 пилоти, които ще следят за сигурността от въздуха.