Бъдещето на отбора-империя в американския спорт за новия век - Ню Инглънд Пейтриътс, е застрашено от новините около собственика на клуба. Патриотите са шесткратни шампиона за последните 18 години, като тотално доминират в американския футбол, най-популярния спорт зад Океана.

Крафт е обвинен и ще бъде съден за "поощряване на проституцията", което по законите на щата Флорида може да доведе до 1 години затвор и над 100 часа общественополезен труд. В добавка, Националната футболна лига е задължена при присъда "виновен", дори и не ефективна, да отстрани Крафт за известен период - най-вероятно поне 2 години.

Това със сигурност ще има ефект върху непоклатимата за близо две десетилетия стабилност на империята на Патриотите, която мачка всичко по пътя си. В нея гръбнакът е отдавна ясен и функционира безотказно - Крафт като собственик - Бил Беличик като треньор - Том Брейди като куотърбек и лидер на отбора.

Тази стабилност е застрашена от скандала, при който 77-годишният бос бе хванат да посещава салон за масажи и спа услуги в Юпитер, Южна Флорида.

Зад тази фасада се криел публичен дом с азиатски момичета, като бизнесменът е заснет да прави секс с едно от тях, а след това да му плаща със стодоларова банкнота. По законите на щата, това е "поощряване на проституция" и се наказва с година затвор.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Часове по-късно Крафт отново е бил в салона, като за това посещение също има видеоматериал, заснет от камерите в клуба. Денят е 19 януари, като в същата вечер Патриотите играха финала в Конференцията срещу Канзас, с победа в който се класираха за Супербоул.

Шефът не е успял да присъства на мача в Канзас заради бизнес пътуване до Флорида. По време на което са се случили двете посещения на салона за секс услуги.

Милиардерът натрупа състояние през 70-те и 80-те в бизнеса с опаковки, като започва да работи с някои от най-големите компании по света, внасящи и изнасящи продукция от САЩ.

Състоянието му се оценява днес на около 6,6 милиарда долара, а именно Ню Инглънд Пейтриътс и невероятните им успехи през новия век го направиха глобално популярен като спортен собственик №1 в Америка.