Олимпийският шампион в колокроса Том Пидкок спечели бронз в дисциплината на Световното първенство в Шотландия, но бе обвинен в неспортсменско поведение от един от съперниците си. 24-годишният британец, който на шосе кара за "Инеос" и има един спечелен етап в "Тур дьо Франс", изпревари Лука Шварцбауер от Германия, за да си осигури място на почетната стълбичка в планинското колоездене.

Германският му съперник обаче е категоричен, че Пидкок го е изблъскал и това по никакъв начин не му прави чест.

"Знам, че той е Том Пидкок и знам, че е суперзвезда, но това не му дава право да действа така", заяви Шварцбауер, който в крайна сметка завърши девети, след като бе изпреварен от британския си опонент.

"Той ме изблъска, напълно умишлено ме затвори и ме прати извън трасето. Казах му няколко думи и му заявих, че това е кофти действие. Точно преди завоя той влезе с пълна скорост. Определено е най-агресивният колоездач, никой друг не кара така. Да, може да го прави, но не е спортсменско", добави още германецът.

Пидкок, който завърши участието си в "Тур дьо Франс" преди по-малко от двадесет дни, се включи в Световното по колоездене, заявявайки, че основната му цел е олимпийската дисциплина, в която е шампион - колокрос.

Състезанието в тази разновидност на колоезденето предстои утре.