Специализирани служби на лондонската полиция започват разследавне след разкритията на Мо Фара. Легендарният лекоатлет, който е четирикратен олимпийски и шесткратен световен шампион, наскоро разказа за кошмарното си детство и разкри, че е бил жертва на трафик на деца.

Фара пристига във Великобритания от Джибути на 9-годишна възраст, а след това е бил заставен от хората, които са го довели, да върши домакинска работа в замяна на възможността да се храни.

Оказа се, че Мо Фара всъщност дори не е истинското му име. Големият спортист е роден като Хюсеин Абди Кахин.

"В момента специализираните служби събират наличната информация. Когато в медиите се съобщи за престъпление, което има значителен обществен интерес, полицията е длъжна да започне разследване", гласи позицията на полицията в Лондон.

"Решението да говоря и да направя филма беше трудно и емоционално, тъй като не бях разбрал какво точно ми се случва. Но сега, когато моите близнаци достигнаха до възрастта, на която бях аз при идването си тук, почувствах, че трябва да задам всички въпроси и да вдигна завесата на детството си", коментира самият лекоатлет в профила си в Instagram.

Фара е роден В Сомалия, баща му загива в гражданската война, когато Мо е на четиригодишна възраст и тогава той е разделен от майка си, а на 9-годишна възраст се озовава в Обединеното кралство, след като първо отива от Могадишу в Джибути и оттам е изпратен в Европа.