Скандалният бивш доктор на националният тим на САЩ по спортна гимнастика - Лари Насар, е с множество прободни рани след нападение в затвора.

Насар е зад решетките след 175-годишната присъда, която получи по множество обвинения за сексуални посегалтества срещу млади състезателки, много от тях малолетни.

"NBC" съобщава, че Насар е в болница в стабилно състояние и животът му е вън от опасност. Инцидентът се е случил в неделя, когато друг затворник е наръгал Насар десет пъти. Два пъти във врата, два пъти в гърба и шест пъти в гърдите.

След всичко това Насар е бил приет откаран в болница с колапс на белия дроб. Поне това твърди официалното съобщение на затвориа във Флорида.

Над 330 бяха момичетата и жените, които повдигнаха обвинения срещу Насар, като сексуалните посегателства са били извършвани в продължение на години, както в националния тим на САЩ по спортна гимнастика, така и в Универститета на Мичиган, където докторът е работил.

Сред повдиганлите обвинения срещу Насар бяха и олимпийски шампионки като Симон Байлс, Али Райсман и Макайла Мороуни.

В крайна сметка Насар пледира виновен, а освен 175-годишна присъда, Американската федерация по спортна гимнастика трябваше да плати 380 милиона долара на жертвите, а Университетът на Мичинан 500 милиона, защото се смята, че ръководители на двете инситуции са потулвали оплаквания на някои от момичетата в продължение на години.