Яхта Chocolate дебютира със сладък триумф на регата Varna Channel Cup 2021.

Тя е с швейцарски шкипер, но изцяло български екипаж, сред който действащите олимпийски надежди Мариела Николова и Ива Илиева. Именно този състав обра купите при най-бързите.

Седмото издание на ветроходна регата за килови яхти Varna Channel Cup отново не разочаровани в тридневното си издание, като предложи адреналин и зрелище на зрителите. Цели 37 екипажа взеха участие в шестте провели се гонки, минали под съдийството на румънския международен съдия Козмин Андроник, както и протестната комисия, водена от проф. Камен Фильов.

Причината да не се проведат максималните предвидени 10 гонки беше липсата на подходящ вятър. За щастие на публиката обаче на 23-ти май, когато се провеждаха и емблематичните за надпреварата гонки море-езеро прогнозата беше благоприятна за ветроходния спорт и се проведоха трите предвидени гонки, което даде възможност цветните спинакери да създадат неповторима гледка в Морската столица.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РЕГАТАТА>>>

Събитието се организира от яхтен клуб ЛЗ яхтинг 1991, СК Ултрамарин, под егидата на Община Варна, а помощта на институциите е безценна, тъй едноименната гонка "канал езеро" изисква спиране на целия корабен трафик в канала.

Тази година първи в клас ORC A стана новият екипаж на яхта Chocolate със шкипер Франсоа Боп, следвани от LZ yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев и PETRA на Павел Дуков.

Регатата за купата на канала открива сезона при киловите яхтиа. С тази победа Chocolate дава сериозна заявка за намеса в годишните класирания.

Класирането:

IRC 1

1. Chocolate със шкипер Франсоа Боп.

2. PETRA със шкипер Павел Дуков.

3. Blue Magic със шкипер Никола Попов.

ORC B

1. Wasabi със шкипер Валентин Николов

2. Mowgli със шкипер Деян Кръстев

3. Нимана със шкипер Георги Николов

ORC C

1. Proxima със шкипер Свилен Дойков

2. Tornado със шкипер Тодор Русев

3. Nord Burgas със шкипер Бранимир Янчев

ORC P

1. Mind Milk със шкипер Калин Георгиев

2. Ronin със шкипер Петър Димитров

3. Metch със шкипер Мартин Тодоров.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РЕГАТАТА>>>