Безпаричието в българските щанги принуди един от националите ни да търси алтернативен начин за своето препитание.

На талантливия Диан Пампорджиев се наложи да се насочи към строителството. Вместо да набляга върху подготовката си, тежкоатлетът съвместява тренировките с поставяне на гипсокартон в Пловдив, информира bTV Sport.

До този тъжен сценарий се стигна, след като Пампорджиев и целият национален отбор са без заплащане от началото на годината. Причината: липса на финансиране.

Федерацията няма финансиране от Министерството на младежта и спорта, тъй като е затънала в дългове. ММС не е изплащало заплати в щангите за 2024 г., защото няма подписан договор с федерацията. Последната вече отговаря на едно от важните условия за това - споразумение за разсрочено плащане на задълженията към НАП.

Президентът на централата Антон Коджабашев продължава отчаяното търсене на спонсори, а за да обезпечи подготовката на олимпийските ни състезатели, ММС премина към спешна персонална издръжка на националите с квоти за Игрите в Париж през август.

Пампорджиев, който в подготовката си за домашното европейско първенство тренира под наставленията на Пламен Братойчев заедно с най-голямата ни олимпийска надежда - Карлос Насар, е 4-кратен вицешампион на Стария континент в двубоя на юношеско ниво.

Националът се подложи на операция на лакът само преди месец, но се налага да комбинира тежките тренировки в залата със строителна дейност.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО