Голямата звезда в света на спортната гимнастика - Симон Байлс, се готви за своето завръщане на сцената.

Това ще се случи за първи път от нейното шокиращо оттегляне от спорта в разгара на Олимпиадата в Токио през 2021-а.

Преди финалите в отделните дисципплини, Байлс изненадващо обяви, че се оттегля, а основната причината е нейното ментално здраве и очакванията на целия свят, които чувства на раменете си.

По този начин фаворитката да обере златните медали, както се случи в Рио през 2016-а, не взе участие в нито един от шестте индивидуални финала, кто така и на даде прогноза кога мисли да се завърне.

Вече 26-годишната Байлс е подала заявка за участие на турнира "US Classics" през август, което се смята за генералната репетиция за националния шампионат.

А именно нейното представяне на националния шампионат може да даде доста отговори, дали Байлс ще участа на игрите в Париж следващото лято.

Освен менталните проблеми след огромните очквания към нея, през 2021-а Байлс разкри също така, че е била жертва на сексуален тормоз от добилия популярност докотор Лари Насар, който вече излежава доживотна присъда в затвора.

Симон Байлс има седем олимпийски отличия, четири от които златни, като също така е най-успешният гиманстик в историята на Световните първенства със своите 25 медала, 19 от които златни.