Тампа потъна в скръб само седмица, след като бе в еуфория от титлата на своя отбор в американския футбол. Един от големите любимци на местните фенове Винсънт Джаксън бе намерен мъртъв в хотелска стая в града, едва на 38 години. Засега няма никакви подробности около смъртта на бившия нападател на Тампа Бей, играл и за Сан Диего в НФЛ.

Джаксън прекрати активната си кариера преди 5 години, като след това бе коментатор, анализатор и един от посланиците на Лигата за Флорида. Дипломира се като магистър по Бизнес администрация и имаше своя фондация, която помагаше на бивши играчи, останали без работа.

Джаксън три пъти бе избиран в Про Боул селекциите - мачът на звездите във футбола. Феновете в Тампа го обожаваха след 57 тъчдауна за отбора в петте му сезона там.

Той се е регистрирал в хотел в града на 11 януари, като е имал ангажименти около отразяването на мачовете на Тампа Бей в плейофите и около Супербоул на 7 февруари. В сряда, 10 февруари, бе обявен за изчезнал от семейството му, след като за първи път от престоя му във Флорида те не бяха успели да се свържат с него.

В петък обаче, два дни по-късно, той се е обадил жив и здрав, декларирал е и в полицията, че всичко е наред с него и е свален от списъка с липсващи и издирвани хора.

За да дойде новината от тази нощ, че е открит мъртъв в същата стая в хотела, където е от повече от месец.

Намерила го е камериерката, като се предполата, че смъртта е настъпила поне 48 часа по-рано.

Медиите твърдят, че полицията не е открила следи от насилствена смърт или самоубийство, но поне засега не е съобщено от никой близък до него за заболяване, което да е имал.