Флорида и Бостън изнесоха мача на годината в Националната хокейна лига, а победата със 7:5 на Пантерите в тяхната зала прати плейофната им серия в мач №7.

Той ще е в Бостън, а там суперфаворитът изобщо за Купа "Стенли" трябва да опита да затвори сблъсъка, след като не успя да го стори от 3-1 победи. Бостън е най-силният отбор от редовния сезон, счупи рекордите за брой победи и спечелени точки, но вместо да мине лесно през Флорида (влязъл в плейофите с уайлдкард), серията се превърна в зрелище за неутралните.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖИ ОТ ДРАМИТЕ ТАЗИ НОЩ В НХЛ>>>

Тази сутрин Пантерите водеха с 3:2 преди старта на третата третина, но след това Мечоците изравниха и на два пъти повеждаха - 4:3 и 5:4, преди в последните 8 минути да получат три шайби и Флорида да спечели.

Луда последна част със 7 гола, луд мач, луда серия!

На Изток съперник на победителя от мач №7 ще e Торонто или Тампа Бей. В тази серия канадците водят с 3-2 победи, но идва мач №6 в Тампа.

Другата полуфинална двойка ще е между Каролина, елиминирал тази сутрин Ню Йорк Айлендърс - 2:1 и 4-2 в серията, и победителя от двойката Ню Джърси - Ню Йорк Рейнджърс (3-2).

На Запад Далас елиминира Минесота след 4:1 като гост и 4-2 в серията, за да отиде на полуфинал срещу Колорадо или Сиатъл.

Тази сутрин шампионите от Колорадо Ававаланч спечелиха с 4:1 като гост (основната снимка) и изравниха резултата в серията на 3-3. Мач №7 ще е в тяхната зала. Александър Георгиев се отличи с 23 спасявания и само една допусната шайба зад гърба му.

Сигурен полуфиналист на Запад е и Вегас, който чака съперника си от двойката ЛА Кингс - Едмънтън (2-3).