Само четири отбора останаха в играта за Супербоул в американския футбол след поредна драматична нощ с плейофи от Дивизионния кръг. На двете крайбрежия се играха мачове при съвсем различни атмосферни условия, като Синсинати Бенгълс и Сан Франциско 49 извоюваха победи в големи битки.

В Бъфало под непрестанен снеговалеж гостите от Синсинати взеха успеха с 27:10 срещу местния Билс и за втора поредна година отиват на последното стъпало преди Супербоул като гости на Канзас Сити.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖИТЕ ОТ БИТКИТЕ В ПЛЕЙОФИТЕ>>>

Аутсайдери в мача, Бенгалските тигри от Синсинати направиха много силно представяне, обезличиха атаката на Бъфало и пак вървят напред напук на прогнозите.

През февруари те загубиха Супербоул от Лос Анджелис Рамс, а сега са само на един мач отново да са на големия финал.

Получилият сърдечен арест на терена в началото на месеца и борил се за живота си в болница десетина дни Дамар Хамлин (Бъфало), се завърна на стадиона и изгледа мача. Цялото му семейство бе в ложите, но тимът не успя да ги зарадва с победа.

Снимка: Getty Images

На Западното крайбрежие в съвсем други условия Сан Франциско удържа победата над Далас Каубойс с 19:12 и също е на последното стъпало преди Супербоул, като ще гостува на Филаделфия за място там.

Така в неделя, 29 януари, от 22 часа българско време е точно този двубой - Филаделфия срещу Сан Франциско, а от 01:30 ч след полунощ в понеделник започва Канзас Сити - Синсинати.

И двата мача, които ще определят финалистите на Супербоул, можете да гледате по MAX Sport 2 HD.