Двукратният шампион от Тур дьо Франс - Тадей Погачар, който бе смятан за категоричен фаворит и в тазгодишното издание на обиколката на Франция, претърпя тотален обрат в плановете си.

В най-ключовите моменти на Тура той бе тотално сразен от новия шампион Йонас Вингегор, а самият Погачар призна след края на най-голямото състезание в света на колоезденето, че просто датският му опонент е бил по-добър.

В амбициозната програма на Погачар влизаше трета поредна титла от Тура, а след това участие и на Вуелтата в Испания, която стартира на 19 август.

Тя ще се състои от нови 21 много тежки етапа и 3280 километра колоездене на най-високо ниво, за което очевидно Погачар е преценил, че няма да е напълно подготвен.

Специалистите веднага отчетоха, че сред основните причини за това негово решение е рекордният Тур, на който се насладихме.

Средна скорост от 41 километра в час за цялата дистанция от 3328 километра е наистина впечатляващо ниво, което изисква доста повече време за възстановяване.

Освен това психически Погачар няма как да не е изчерпан след тежкия удар, който понесе с категоричното му сваляне от трона.

А въпреки титлата на Йонас Вингегор, словенецът Тадей Погачар продължава да е смятан от всички за голямата суперзвезда на колоезденето.