Президентът на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска потвърди информацията, че съществува шанс Красимир Анев да се върне в националния отбор. Олимпийската шампионка от Нагано заяви, че той ще се срещне с новия треньор на представителния ни тим Александър Касперович, а това ще се случи в началото на август.

Най-добрият ни биатлонист в последните години се оттегли преди близо месец, когато атакува мощно ръководството на спорта у нас, включително и Дафовска.

"Доколкото знам, се е разбрал с треньора да се видят и разговарят, след като дойде в България на 4 август. Управителният съвет на федерацията реши да изравни заплатата му с тази на Владимир Илиев. Но той пък заяви, че сега аз съм проблемът", коментира ситуацият пред "24 часа" Дафовска и добави, че би подкрепила връщането на Анев в отбора. 

"Всичко е в ръцете на треньора. Нямам никакво намерение да му се бъркаме. Той решава в крайна сметка. Състезателите са в ръцете на треньорите и единствено те взимат решения за тях", сподели още тя.

В момента националите са на лагер в Беларус, а след това ще продължат подготовката си на Белмекен. Дафовска бе категорична, че иска за Олимпиадата в Пекин през 2022 година, България отново да бъде в елита на световния биатлон, където по нейни думи принадлежим.