Мини семейна драма се разигра по време на един от най-големите турнири в снукъра - откритото първенство на Великобритания.

Жребият си направи кофти шега с двама от участниците - световният №10 Марк Алън трябваше да се изправи срещу 12-кратната световна шампионка при жените Риън Еванс.

Интересното е, че Алън и Еванс имат 14-годишна дъщеря след 3-годишна връзка помежду си, която приключва през 2008 година.

За първи път двамата бивши любовници се наложи да се срещнат един срещу друг в професионален мач. Преди началото му Марк Алън подаде ръка за традиционния поздрав между двамата участници, но Еванс отказа да отвърне.

Мачът беше много оспорван и Алън успя да победи бившето си гадже трудно с 3:2 фрейма. В снукъра, както в дартса, вече има квоти и за най-добрите жени в тура, а подобни оспорвани мачове доказват, че трябва все по-често да им се дава шанс.

Ситуацията обаче е била кошмарна за Алън - нещо, за което той самият признава.

"Беше ужасно. Не искам да минавам през това, но трябваше да се държа възможно най-професионално. Оставам с високо вдигната глава. Отнесох се към този мач, като към всеки друг и показах уважение. Риън игра добре", заяви полуфиналистът от Световното първенство през 2008 година.

Неговата бивша Риън Еванс имаше обяснение за това защо не е поздравила преди мача: "Казаха ми, че няма да има поздрав. В главата си вече мислих за мача и се насочих право към масата".