На доста от феновете на Формула 1 им е писнало от постоянното недоволство и претенции на шампиона им Люис Хамилтън.

Сега проблеми си имат и британските фенове на снукъра със своя Хамилтън. Той не е голям шампион, а първото му име е Антъни, но претенциите му вбесиха любителите на този спорт.

Два дни преди старта на Световното първенство, известно като "Крусибъл", Антъни Хамилтън обяви, че ще изпита сериозен страх здравето си по време на турнира.

Причината е в решението на организаторите да допуснат фенове в залата, макар и ограничена бройка.

Хамилтън, който е астматик, дори нарече решението "жалко" и "позорно". Той също така попита какво оправдание ще намерят организаторите, ако дори един човек загуби живота си заради това решение.

а речем, че Крусибъл стане огнище на зараза, след което един човек загуби живота си. Това ще е напълно безсмислено загубен живот в името на някакво си забавление. Какво оправдание ще има тогава?

Аз съм в огромен риск, защото съм астматик. През цялата пандемия стриктно спазвам всички мерки, дори не съм виждал приятелите си от месеци. Тренирам напълно сам, без съперник.

И вие сега ме карате да вляза в зала с 300 човека, напълно против волята ми. 300 човека, в продължение на 17 дни. Това е абсолютно излишен риск. И всичко се прави само и единствено заради шоуто, рискът не е необходим.

Дълго време се колебаех дали да участвам. Все пак ми бе гарантирано, че турнирът е без фенове, докато организаторите не промениха всичко.

Дори няма да тестват феновете, не знам как да коментирам случващото се. Лично според мен е излишно да се провежда спорт на закрито, прекалено е опасно, прекалено е рано", сподели той.