Носителят на Златния пояс "Дан Колов" за 2011 година Николай Щерев почина тази нощ, след като дълго време се лекуваше от COVID-19. 33-годишният бивш борец, който е син на легендарния треньор Симеон Щерев, бе приет във Военномедицинска академия в средата на миналия месец, но не успя да се пребори с инфекцията.

Любимият му "Левски" изрази съболезнования към семейството и близките чрез официално съобщение на уебсайта си:

 "С огромно прискърбие научихме, че големият български борец, бивш национал и голямо "синьо" сърце - Николай Щерев, е починал тази нощ. Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките му. Почивай в мир, шампионе!", написаха от футболния клуб.

Организираните фенове на "сините" в лицето на Националния клуб на привържениците също не скриха мъката си от трагичната развръзка. 

С огромно прискърбие научихме, че големият български борец и наш приятел - Николай Щерев, е починал тази нощ. Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките му. Почивай в мир, шампионе!", написаха привържениците на "сините".

От федерацията по борба пък описаха Щерев като "достоен за уважение и добър човек, който завинаги ще бъде в сърцата ни"

Съболезнования изказаха премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев.

Бог да прости Николай Щерев, написа Борисов във Фейсбук по повод кончината на бившия национал по борба. Ужасна загуба на млад спортист. Изказвам най-искрените си съболезнования към семейството и близките му, пише още министър-председателят.

Също в социалната мрежа спортният министър написа:

"С дълбока тъга приех новината за кончината на Николай Щерев. Коронаврусът ни отне едни млад човек отдаден на борбата и спорта. Хъсът, с който се състезаваше на тепиха може да бъде пример за всеки спортист. Изказвам най-искрените си съболезнования към неговото семейство и близки. Светъл път, Ники!"

Опелото ще се състои в петък в църквата "Свети пророк Илия" в столичния квартал "Княжево", съобщи братът на Николай - Симеон Щерев-младши.