Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въведе по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в България.

Заповедта засяга пряко спорта, тъй като стадионите ще бъдат затворени до 12 ноември, а същото важи и за залите, които са на закрито.

В този период ЦСКА и Лудогорец ще имат европейски мачове на родна земя. "Армейците" ще приемат Йънг Бойс без публика, а разградчани домакинстват на Тотнъм.

За последно стадионите бяха затворени в началото на август, когато излезе заповед те да могат да приемат по 1000 души на сектор.

Сега заповедта гласи:

"От 29 октомври, за 14 дни (т.е. до 12 ноември), с издадена преди минути Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. здравният министър въведе засилени противоепидемични мерки.

Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика.

Единствено изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки."