Спортните таланти на "Еврофутбол" в плуването Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха в 79-о издание на плувния маратон "Галата - Варна".

В изключително оспорвана борба първи на буна №2 при мъжете финишира 17-годишният Цурев, който преодоля 4-те километра за 49.59 мин. Втори при мъжете е Радостин Кръстев с 50.03 мин., трети е Никола Саватинов с 50.04 мин.

Съотборничката на Георги от варненския клуб "Астери" - Василики Кадоглу, отвя конкуренцията при дамите и завърши с 56.05 мин. Втора е Габриела Георгиева с 1:03.41 ч., трета е Ивет Шумкова с 1:05.48 ч. Така двамата варненци с най-добри резултати от надпреварата ще участват в градския плувен маратон на Дордрехт в края на август.

За първи път състезанието започна от брега, като това бе плажната ивица на Карантината. В него сили премериха 268 души от девет държави от България, Русия, Украйна, Белгия, Турция, Дания, Англия, Холандия и Молдова.

Маратонът "Галата - Варна" е най-старото плувно състезание в България и тази година бе част от инициативата "Варна - Европейски град на спорта 2019". Събитието бе под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

"Еврофутбол" желае успех на всички Спортни таланти!