Общо 5 550 000 лева са инвестирани през 2019 г. в обновяване и изграждане на нова спортна инфраструктура в цялата страна, декларира спортният министър Красен Кралев.

За 2020 г. до момента са одобрени проекти за общо 715 000 лева.

Кралев съобщи цифрите в рамките на отчета за постигнатото от Министерство на младежта и спорта през 2019-а, който представи на днешното заседание на Министерски съвет.

Отпуснати са средства за ремонт на:

Тренировъчната зала на Зимния дворец в София, на залата за вдигане на тежести към Спортно училище "Георги Бенковски" във Варна, на настилка на лекоатлетическа зала в спортна зала "Добротица" в Добрич, на спортна зала в Етрополе, на спортна зала в Белово, на сграда за вдигане на тежести към Спортно училище "Никола Симов" в Търговище, на спортна зала за нуждите на спортни клубове по бокс в Русе, на писта за ролбан и стрелбище към нея в Самоков и на волейболна зала в Перник. Тази година бе осигурено финансиране за зала за тенис на маса в Полски Тръмбеш, за модернизиране на "Арена Арда" в Кърджали, както и за изграждане на спортна база в Казанлък.

За 2020 г. до момента са одобрени проекти за:

Изграждане на мини футболно игрище в Община Симитли, за преустройство, необходимо за изграждане на боксов клуб в Плевен, за обновяване на настилката на футболно игрище в спортен комплекс "Христо Ботев" в Габрово и за ремонт на зала за вдигане на тежести към спортен комплекс "Ялта", град Русе.

През 2019-а се проведе процедура по прелицензиране на федерациите, което беше една от основните цели на влезлия през тази година в сила Закон за спорта. Целта е да бъдат премахнати клубовете-фантоми.