Повече от 250 часа ефир очакват зрителите на Българската национална телевизия през месеците юни, юли, август и септември със специалната програма "Спортно лято с БНТ 3". Дирекция "Спорт" на обществената телевизия ще осигури на почитателите на спорта детайлно отразяване на най-важните спортни събития по целия свят през този сезон.

Началото на "Спортно лято с БНТ 3" ще бъде поставено на 17 юни, събота, от 15:30 ч. по БНТ 1, когато водещият Иво Бързаков ще посрещне своите специални гости в студиото преди футболната среща между националните отбори по футбол на Литва и България. Мачът в Каунас с начален час 16:00 е част от квалификациите за европейското първенство УЕФА ЕВРО 2024 в Германия. На 20 юни, вторник, е следващото изпитание за националите ни по футбол, които ще посрещнат отбора на Сърбия в Разград. Стартът на специалното студио с водещ Иво Бързаков е в 21:00 ч. по БНТ 1, а първият съдийски сигнал ще бъде даден точно в 21:45 ч. Коментатор и на двете срещи ще бъде Ивайло Ангелов, а в ексклузивни интервюта за всички отзиви около терена в Каунас и в Разград веднага след мачовете ще следи Стефан Георгиев.

На 18 юни, неделя, от 21:00 ч. по БНТ 1 е дългоочакваният финал на УЕФА Лига на нациите. Водещ на специалното студио ще бъде Радостин Любомиров, а коментатор на двубоя в Ротердам, Нидерландия, който е с начален час 21:45, ще бъде Илиян Енев.

"Спортно лято с БНТ 3" продължава с Европейските игри, които ще се проведат между 20 юни и 2 юли в Краков-Малаполска, Полша. Над 100 български спортисти ще участват в третите поред игри на Стария континент, а БНТ 3 ще излъчи 60 часа от състезанията, като акцентът ще бъдат тези по лека атлетика, кану-каяк, финалите в стрелбата и бокса.

На 21 юни е стартът на европейското първенство по футбол за младежи до 21 г. в Румъния и Грузия, което ще продължи до 8 юли.

Почитателите на плувните спортове у нас ще имат възможност да преживеят вълнуващи мигове в ефира на Българската национална телевизия - световното първенство по плувни спортове в японския град Фукуока от 14 юли до 30 юли ще се излъчва в ефира на БНТ 3.

Обществената телевизия ще отведе зрителите и в далечните Австралия и Нова Зеландия, които от 20 юли до 20 август ще домакинстват световното първенство по футбол за жени.

"Царицата на спортовете" ще превземе ефира на БНТ 3 на 19 август, когато унгарската столица Будапеща ще посрещне най-добрите атлети на планетата за световното първенство по лека атлетика до 27 август.

Също през август погледите на цяла България ще бъдат насочени към испанския град Валенсия, който от 23 август до 27 август ще приеме световното първенство по художествена гимнастика, а родните ни грации отново ще се стремят да зарадват с успехи безбройните си почитатели.

В началото на септември - на 7 и на 10 септември - са следващите двубои на българския национален отбор по футбол - приятелската среща с Узбекистан и гостуването на Черна гора в квалификационен мач за УЕФА ЕВРО 2024.

През септември Белград става арена за надмощие по време на световното първенство по борба, което ще се проведе от 16 до 24 септември в сръбската столица, където българските амбиции отново са за медали.

Всички събития в "Спортно лято с БНТ 3":

17 и 20 юни Футбол, квалификации за УЕФА ЕВРО 2024

17-18 юни Картинг, ЕКО 24 часа на България

18 юни Световна купа по конен спорт

18 юни Футбол, Лига на нациите - финал

20 юни-2 юли Европейски игри

21-8 юли Европейско първенство по футбол за младежи до 21 г.

3-16 юли Европейско първенство по футбол за юноши до 19 г.

9 юли Колоездене, Купа Долчини

14-30 юли Световно първенство по плувни спортове

20 юли-20 август Световно първенство по футбол за жени

22-23 юли Световно първенство по гребане за младежи

30 юли Европейско първенство по футбол за девойки до 19 г. - финал

19-27 август Световно първенство по лека атлетика

23-27 август Световно първенство по худ. гимнастика

26-28 август Световно първенство по модерен петобой

29 август-3 септ. Европейско първенство по конен спорт

7 септември Футбол, приятелска среща на националния отбор

9-10 септември Световна купа по паркур

10 септември Футбол, квалификация за УЕФА ЕВРО 2024

16-24 септември Световно първенство по борба

Гледайте "Спортно лято с БНТ 3" в ефира на Българската национална телевизия

Всички спортни новини в развитие следете на BNTNEWS.BG/SPORT и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android