Маски на американски олимпийски атлети са хит в социалните мрежи, като предизвикаха сравнения с двама от най-култовите филмови злодеи.

Медиите в Щатите дори излязоха със заглавия от типа "Маските на нашите смразяват феновете", след като плувците Чейс Калис и Джей Литърланд се появиха с тях на награждаването след финала 400 м съчетано в понеделник.

Тази сутрин с такава бе и Кейлъб Дресъл, който излезе за златния си медал на 100 м свободен стил.

Маските са твърде големи, видимо покриващи по-голяма част от лицето, отколкото обичайното.

Те бяха сравнени с тази, която носи Бейн - ужасяващият персонаж, който води свирепа битка с Батман в култовия филм от 2012-а "Черният рицар: Възраждане".

Естествено, търси се по-скоро нещо любопитно, отколкото да има реална прилика, но все пак има нещо в предпазните атрибути на американците, което напомня на злодея.

"Те опитват да сплашат съперника, може би - пише US Today. - Аналогиите с Бейн са леко притеснителни, но когато знаем, че маските са задължително изискване на игрите и са важни за здравето на спортистите, можем да се отнесем снизходително. Те изглеждат така, сякаш всеки момент ще затворят мостовете на Готъм и ще засипят града с омраза (по сюжета на филма - б.р.)".

В Туитър се води и друга дискусия - дали олимпийците не приличат на Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата" и "Ханибал", изигран от великия Антъни Хопкинс.

И тук сравнението е пресилено, макар да може да се види защо фенове и медии опитват да го търсят.