Мирела Демирева сгря сърцата на феновете в България с ново сребро от Европейското първенство по лека атлетика.

След Амстердам 2016, второто място на Берлин 2018 затвърждава мястото и в елита на скока на височина, но амбициите на българката са още по-високи.

Ето думите на Мирела след финала, който бе драматичен до последно.

"Щастлива съм, разбира се. Медалът си е медал - каза вицешампионката на Европа пред специалния пратеник в Берлин на сайта www.bgathletic.com. - Два метра са си два метра. Скачах за първо място, разбира се. Знаех, че няма шанс да стана първа с височини под два метра.

В един момент височини като 196 и 198 см не ми носят абсолютно нищо, защото ме интересува първо място и всичко след него няма никакво значение за мен.

Съжалявам, че съм докарала феновете до инфаркт. Надявам се сега радостта да е още по-голяма, заради тази ситуация.

Нашата основна цел е Токио и всяко едно състезание ми е изключително важно за Олимпиадата.

Когато застанах пред двата метра, дори не знаех на коя позиция съм за момента - някъде назад. Не бях спокойна, бях много развълнувана. Много обичам да скачам на височини от 2 метра и 2 метра плюс. В крайна сметка реших - всичко или нищо.

Беше ми адски кеф да скачам на 204 см, особено борейки се за първото място. Знам, че мога да ги скоча, знам какво ми липсва.

Липсва ми още малко работа в техническо отношение, бих казала в последния стадий да финализирам скока. И повече опити над два метра - това ми трябва. И днес бях готова за 204 см.

Никога не знаеш, дори да улучиш опит, то си важи - минеш ли над летвата, минаваш над летвата. Знам, че мога да скачам много. Трябва ми още малко време, но имам търпението.

Супер готино е да скачаш на Олимпийски стадион, защото мащабите са огромни. Публиката кънти, наистина настроението е страхотно.

Винаги е приятно да видим българска публика. Да усетиш, че някой уважава труда ти. А и винаги, когато видиш трибагреника, нещо ти трепва.

Имам още две състезания за сезона. Едното е в Еберщад - турнир само за скок на височина, и финалът на Диамантената лига. И после се прибирам в България."

Цялото интервю - на http://bgathletic.com/new.php?id=25314

 

Снимки: AP/БТА