Спортният талант на "Еврофутбол" Станимир Халаджов и партньорът му на двойка скул Емил Нейков станаха европейски вицешампиони по гребане на първенството до 23 години, което се проведе на 7 и 8 септември в Йоанина, Гърция.

21-годишният русенец и Нейков финишираха за 6:26,07 мин. Пред тях са единствено беларусите Яхор Шлюпски и Иван Бринза. Трети, на 7 стотни от българите, са швейцарците Кай Шетцел и Скот Баерлохер.

Продължава отличното представяне на друг спортен талант на "Еврофутбол" - Василики Кадоглу, след като 16-годишната българка грабна среброто в 44-тия плувен маратон "Фарос".

Състезателката на варненския клуб "Астери" се бори до край по време на 16-километровото трасе край хърватския град Хвар, но отстъпи единствено на дългогодишната европейска и световна шампионка и медалистка Ангела Маурер от Германия. Васи преодоля дистанцията за 3:.41.14 часа, а по време на награждаването получи отлична оценка от именитата шампионка.

Още един Спортен талант на "Еврофутбол" - Мария Йовкова, премери сили на европейския отборен шампионат по тенис на маса, който се проведе в Нант, Франция.

В първата си среща срещу една от най-силните състезателки в този спорт и състезаваща се за Австрия Лиа Лиу българката направи страхотен обрат от 0-2 гейма до 3-2, като в контра гейма се наложи с 12-10. За съжаление България загуби срещата си срещу Австрия с 1-3. Във втория си сблъсък нашите момичета отстъпиха и на тима на Украйна и останаха последни в група 5.

Василики Кадоглу