Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика във Втора лига през 2021 година.

По програма състезанията трябваше да се състоят в Латвия, но от там отказаха да организиран шампионата, защото няма да могат да се подготвят заради пандемията от коронавирус.

Европейската атлетика направи нов избор и той бе спечелен от Стара Загора. Така след 2015 година градът отново ще приеме престижното състезание.

"Радвам се, че България и Стара Загора отново са домакин на състезание от този ранг, както бе преди 5 години. Пожелавам успех на българския отбор", коментира Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика и на БФЛА.

Участие в стартовете на 19 и 20 юни 2021 година на стадион "Берое" ще вземат отборите на България, Австрия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Русия (ако правата й бъдат възстановени), Словакия и Словения.

"За мен, за клуба, за Стара Загора и за спортната ни общественост е голяма чест отново да сме домакини на Европейското отборно първенство", заяви Иван Колев, председател на УС на СКЛА "Берое".

"Спомените ни от последното ни домакинство през 2015-а са отлични и поради факта, че след изключителното представяне на българския отбор той спечели промоция за Първа лига. Надяваме се това да се получи отново. Самият формат на европейското отборно първенство предизвиква атлетите ни да не участват само за себе си, а предимно за отбора и България. Имаме добър опит в организацията на състезания от този ранг и ще се радваме през 2021 година Стара Загора да бъде атлетическата столица на България. За нас като домакин отговорността е още по-голяма, защото приемаме това състезание при президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов", каза Колев.