От 3-ти до 19-и май "Еврофутбол" провежда гласуване за "Спортен талант на публиката", чрез който българският букмейкър ще финансира още един спортист, кандидатствал по едноименната програма през 2019 година.

На сайта talanti.eurofootball.bg в меню "Гласуване на публиката" всеки може да даде своя вот за един измежду 45 индивидуални спортисти, които не успяха да спечелят финансиране по "Спортни таланти" след провеждането на националния конкурс.

За да се зачете гласът Ви, трябва да изберете своя фаворит и да кликнете върху бутона "Гласувай". Ще се отвори прозорец, в който трябва да въведете адреса на електронната си поща. На нея автоматично ще Ви бъде изпратен линк. Задължително трябва да последвате линка, за да потвърдите гласа си. От един имейл адрес може да се гласува само веднъж и за един кандидат, а харесванията във Фейсбук не влияят на резултата.

Състезателите, които участват в анкетата, са на възраст между 10 и 27 години от 17 вида спорт. Най-много представители има таекуондото - осем спортисти, следва леката атлетика със седем и т.н. Кандидатите за "Спортен талант на публиката" са подредени по азбучен ред на вида спорт, който практикуват.

Спортният талант на публиката за 2019 г. ще бъде този спортист, който е получил най-много гласове по време на цялата анкета, а неговото име ще стане ясно на 20-ти май. Той ще бъде финансиран от "Еврофутбол", а своя символичен чек ще получи на специална церемония, чиято дата ще бъде обявена допълнително.

Организаторите не толерират всякакви опити за манипулация на вота, като запазват правото си да дисквалифицират участници при наличието на подобни действия. Вижте пълните правила на анкетата тук.