Българинът Алберт Попов направи страхотно състезание в австрийския зимен център Шладминг и се класира шести в нощния слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Аби влезе с девето време след първия манш в решаващата част от надпреварата, в която пък завърши с общо време 1:45.58 мин, на 1.54 сек от победителя - представителя на домакините Марко Шварц.

Втори е Клеман Ноел (Франция), а трети остана сънародникът му и лидер в генералното класиране за Световната купа Алексис Пинтуро.

Щварц води в подреждането за малкия Кристален глобус в слалома с победата си тази вечер.

Четвърти е норвежецът Себастиан Фос-Солеваг, а пети швейцарецът Рамон Ценхойзерн. Ето в такава отбрана компания от асове, представители на най-силните нации в алпийските ски влезе Попов.

Това е второ негово класиране на шеста позиция и пак на тази писта в Шладминг. През 2019-а Алберт пак бе на това място в слалома, което е направо великолепно постижение за български представител в елита на ските.

Този път то му донесе 40 точки за Световната купа и с общо 71 за сезона, Попов е на 24-а позиция сред слаломистите.

Предстоят два старта в Шамони през уикенда, преди вниманието на всички в алпийските ски да се насочат към Световното първенство в Кортина д`Ампецо.