Алберт Попов продължава с много силното си представяне през сезона в Световната скупа по ски-алпийски дисцилпини.

Родната звезда в зимните спортове завърши на 10-о място в нощния слалом в италианския курорт Мадона ди Кампильо.

Попов бе девети след първия манш и започна много силно втория. Той бе перфектен в първите два сектора, но в самия край, където дойде най-бързата и най-малко технична част, българинът загуби няколко фатални стотни.

Така с общо време 1:38.87 минути, той завърши на десетото място. По този начин българинът подобри най-добрия си резултат в Мадона ди Кампильо, а от началото на сезона в Световната купа, Попов има и 11-о място от Вал д'Изер.

Иначе победата отиде за швейцареца Даниел Юл, който за трети път в кариерата си печели в Мадона ди Кампильо. Той завърши с време от 1:37.67 минути, а с него на подиума се качиха Хенрик Кристоферсен от Норвегия и Линос Шрасер от Германия.

След първия манш убедителен лидер бе младата норвежка суперзвезда Лука Браатен. Той обаче разочарова във втория манш и загуби почти секунда, с което остана на четъвртата позиция.

В генералното класиране за Големия кристален глобус лидер продължава да е Марко Одермат от Швейцария със 796 точки, следван от трима норвежци. Алексадър Аамод Килде с 525, Хенрик Кристоферсен с 385 и Лукас Браатен с 365.

В битката за Малкия кристален глобус в слалома, лидер продължава да е младият Лукас Браатен. В тази класация нашият Алберт Попов е 11-и с 50 точки.

Снимка: АР/БТА