Страхотен ансамбъл на България се пребори за Европейска титла от първенството в Гуадалахара!

Момичетата на Весела Димитрова взеха златото във финала на три топки и две въжета с изключително съчетание и оценка от 22,850.

Вижте галерията от награждаването на златните ни момичета - тук!

Петицата на България в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова оставиха зад себе си Италия (22,350) и Азербайджан (20,350).

Ансамбълът ни преодоля разочарованието от изпълнението на пет обръча, когато груба грешка струваше скъпо, въпреки че оценката за трудност бе изключително висока.

Останахме четвърти, но момичетата не се предадоха.

Те се справиха и с напрежението от факта, че жребият ги прати да играят последни във финала на три топки и две въжета, като бяха безгрешни.

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова обаче отказа да се остави на еуфорията:

"Не беше това нашето състезание, можем да играем по-добре. Когато го направим, няма да има кой да ни настигне. Аз съм максималист, искам съчетанията да са топ, с посредствено изпълнение няма как да се борим за медали. Доволна съм от завоюваните тук медали, но можем още по-добре."

Снимки: Facebook

По-късно днес Катрин Тасева и Невяна Владинова ще се борят за медалите в многобоя при жените.

А преди триумфа на ансамбъла, дойде и друга добра новина - Татяна Воложанина спечели сребро на лента при девойките на Европейското първенство.

Снимки: Facebook