Австралиецът Кейлъб Юън спечели третия етап от колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 198 километра около предалпийските възвишения. Етапът беше сравнително равнинен с малки височини, които не оказаха влияние върху класирането. Времето на победителя днес е 5 часа, 17 минути и 42 секунди.

На 2-о място се нареди днес Сам Бенет от Република Ирландия, а трети е Джакомо Ницоло (Италия), като и двамата са с времето на победителя.

Французинът Жулиен Алафилип остава лидер в генералното класиране. Той завърши след 15-о място, но с основната група и ще стартира утре с жълтата фланелка в 4-ия етап от Систерон до Орсиер Мерле, който има дължина от 160.5 кирометра. Хората, които претендират за водачество в генералното класиране, завършиха днес с времето на Алафилип.

Времето на Алафилип в генералното класиране е 13:59:17 часа, като след него Адам Йейтс (Великобритания) е на 4 секунди. Следват швейцарецът Марк Хирши на 7 секунди и Тадей Погакар (Словения) на 17 секунди изоставане.

За да спечели днешния етап, който стартира от Ница, Юън трябваше да направи силен финален спринт, макар и преследвачите му да останаха със същото време.

Юън спечели четвъртата си победа в кариерата в етап от Големия Тур, като се наложи да изпревари няколко претендента, в това число и Сам Бенет. Словакът Петер Саган остана на 5-о място и взе зелената фланелка за утре, тъй като вече е водещ в класирането на спринтьорите.

Събитието на етапа беше отпадането на Антъни Перес, който е водач при катерачите и фаворит за планинските етапи. Той напусна трасето нещастно. Спукана гума стана причина той да изпусне контрола върху велосипеда си и да се блъсне в колата на отбора си. В резултат на това падна лошо и е счупил ключицата си.