Катрин Тасева се окичи със сребърния медал в многобоя на Гран При по художествена гимнастика в Киев. Българката повтори представянето си от 2018-а, когато отново бе втора на същото силно състезание.

Катрин направи много силно представяне и постигна общ сбор от 76.650.

Тя допусна сериозна грешка единствено на бухалки (19.250). Тасева бе оценена с 19.200 на топка, със 17.950 на лента, за да финишира гросмайсторски на обръч с 20.250.

Така днес българката вероятно ще е в борбата за медали на всички финали в отделните уреди.

Златото в многобоя остана за украинката Влада Николченко (77.950). Екатерина Селезньова от Русия изненадващо е трета (75.800).

При ансамблите победата отново бе за домакините от Украйна. Сребърният медал бе за отбора на Израел, а Италия остана с бронз.

Вече е ясно, че Катрин Тасева и Невяна Владинова са заявени за индивидуалните състезания на Световната купа у нас през април. Общо 68 състезателки ще мерят сили в турнира. Седмица по-рано в Песаро (Италия) ще стартират Катрин и Боряна Калейн.

Ансамбълът ни е записан с шест състезателки - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Камелия Стоилова. Отборите по план трябва да бъдат 17.