Белгиецът Вут Ван Арт триумфира в 11-ия етап на "Тур дьо Франс", смятан за един от най-тежките в тазгодишния маршрут.

26-годишният Ван Арт направи страхотно каране и завърши с над минута пред преследвачите си, завоювайки напълно заслужено своята четвърта етапна победа в Тура.

Белгиецът завърши 198-километровият етап за 5 часа и 17 минути. Етап, в който имаше не едно, а две изкачваия на емблематичната за Тура планина Венту, простираща се на 1909 метра надморска височина.

Още по-впечатляващото при Ван Арт е, че той бе на второ място във вчерашния драматичен етап и не бе от състезателите, които пестиха силите си. И въпреки това, днес доминираше.

"Жълтата фланелка" остава в миналогодишния шампион Тадей Погачар. Той завърши на минута и 34 секунди зад победителя, но продължава да има комфортен аванс в генералното класиране. Все пак Погачар показа някои слабости в изкачванията, които все пак вдъхват надежда на конкурентите му, че словенецът не е непобедим, каквото впечатление създава в тежките моменти.

Той завърши заедно с тримата си основни конкуренти в геенралното класиране - Ригоберто Уран, Йонас Винегард и Ричард Карапас, като Погачар има над 5 минути аванс и пред тримата.