Тайфуните Факсай и Хагибис вече вилнеят в и около Япония, като вторият създаде големи проблеми за спортната програма в страната.

Два мача от Световното първенство по ръгби бяха отменени, като най-голямото разочарование е, че съботната класика Англия - Франция няма да се играе. Другата пропаднала среща е Нова Зеландия - Италия.

Супер тайфунът Хагибис се очаква да е най-силния от години и да удари Токио и околностите. Факсай вече нанесе първите поражения на Западното крайбрежие на страната, като градове останаха без електричество, падаха дървета и стълбове...

Към момента - от спортна гледна точка, японците се интересуват най-вече от съдбата на неделния ръгби мач на своите срещу Шотландия, който трябва да ги класира в елиминациите. Той може и да не се играе, а в ръгби това означава - 0:0. Резултат, достатъчен на домакините да продължат.

Англия печели автоматично своята група, Франция е втори - и двата отбора отиват на четвъртфинал.

Нова Зеландия също осигури преди пропадналия мач с италианците своето място в елиминациите.

Очакват се новини за промени в програмата на уикенда във Формула 1, също в Япония. Вероятно най-голямата сила на Хагибис ще е в събота и това ще създаде проблеми с квалификациите и тренировките за неделното Гран при.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos