Дългогодишният бейзболен коментатор Том Бренаман загуби работата си още по време на живото отразява на мач от Националната бейзболна лига на САЩ.

В последните 16 години той отразяваше отбора на Синсинати Редс, но двубоят срещу Канзас Сити Роялс тази нощ вероятно ще се окаже негов последен.

Причината е хомофобска фраза, която Бранаман изрече, докато все още мислеше, че текат рекламите.

Думите му предизвикаха огромна вълна на недоволство в социалните мрежи, което принуди ръководството на Синсинати Редс да го свали от ефир още преди мачът да е завършил.

След края на една от рекламните паузи, коментаторът говореше за град, наричайки го световна столица на хомосексуалистите.

От изречението му не става ясно за кой град става въпрос, но проблемът бе в това, как Бренаман се обърна към хората с различна сексуална ориентация.

Той ги нарече с обидното "fagg", което в рамките на минути взриви социалните мрежи, а видеото от случката събра милиони гледания в Youtube.

Том Бренаман бързо осъзна грешката си и на няколко пъти се извини по време на мача, но това не помогна и той бе свален от ефир.

"Ако съм наранил някого, искам да се извиня. Наистина се срамуван от себе си, извинявам се от дъното на душата си. Много съжалявам", бяха последните му думи в ефир.

От Синсинати Ред излязоха с официално съобщение, в което се казва:

"Нашата организация е шокирана и разочарована от ужасните и хомофобски думи на коментатора Том Бренамам.

Искаме да се разграничим от думите му и да гарантираме, че той повече няма да отразява мач на Синсинати Редс".