32-годишната световна шампионка по тласкане на гюле от Пекин`2015 Кристина Шваниц оцеля при тежка катастрофа, станала в събота вечер край Нюрнберг, съобщиха германските медии.

Тежкоатлетката пътувала с лекия си автомобил от Кемниц, където живее, към студиото на националната телевизия ZDF в Майнц, където трябвало да вземе участие в спортно предаване. 

По неясни все още причини тя се е ударила със скорост от 140 км/ч. в ремарке на камион, като катастрофата е станала в района на град Нюрнберг. Шваниц е откарана в местна болница и след оказаната й лекарска помощ е била освободена за домашно лечение.

Днес шампионката ще бъде прегледана от лекарите на националния отбор

Снимка: Facebook

Германката, която роди близнаци преди година, публикува снимки на наранената си дясна ръка в личния си профил във Фейсбук и написа: 

"Благодаря за подкрепата. Аз и останалите участници в катастрофата сме добре. Явно имаме много ангели-хранители". 

Кристина Шваниц е считана за основна фаворитка за европейска титла в дисциплината на започващото след две седмици Европейско първенство по лека атлетика в Берлин. Днес тя ще бъде прегледана и от лекарите на германския национален отбор, тъй като е наранена именно дясната й ръка, с която тласка гюлето. 

Снимка: Facebook