Световният шампионпо вдигане на тежести - Карлос Насар, се завърна в България след завоюваната си титла.

17-годишният български състезател отвя конкуренцията въпреки крейката си възраст, като дори постави рекорд в изтласкването. След кацането си в София обаче той сподели, че далеч не е постигнал голямата си цел, която е златен медал от Олимпиадата.

Предвид новината отпреди няколко дни, че от 2028-а щангите няма да са в олимпийската програма, то Насар ще има шанс да стори това само в Париж през 2024 г.

"Целият труд, който съм положил, се отплати. Благодарен съм на всички, които са помогнали за подготовката ми. Посвещавам медала на семейството ми и на треньорите, които са ми помагали.

Този световен рекорд съм го поставял неведнъж на тренировка и се надявам да го подобрявам. От този момент насетне ще се боря за квота за Олимпиада, а дай Боже и за титла. Това е единствената ми цел, но по пътя натам искам да спечеля още медали. Надявам се да направя рекорди в двете движения още на европейското първенство, което предстои. Целта ми обаче е да стана олимпийски шампион и тя все още не е постигната.

Не одобрявам изключванто на щангите, защото това е един достоен спорт, който през годините си е заслужил да бъде в олимпийското семейство. Ще бъде тъжно, ако го махнат. Засега нищо не се знае и е прекалено рано да се говори. Каквото знаете вие за Лос Анджелис, това знам и аз", сподели Насар.

Снимка: БТА