Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев ще търси още по-високи върхове в следващите 2-3 сезона. Награденият за спортист №1 за месец март роден състезател взе среброто на 20 км в Йостерсунд, Швеция.

"Мога да дам още на биатлона, не съм изморен - каза Илиев. - За следващите една-две години със сигурност оставам. Благодаря на федерацията и на Министерството на спорта за подкрепата през годината и за помощта, за да стигна до този голям успех. Може би той не се очакваше, защото началото на този сезон ми беше доста слабо."

Биатлонистът ни разказа и за успеха на Световното първенство в частност, който е най-големият в историята на мъжкия ни биатлон.

"Трасето в Йостерсунд ми подхожда - обясни Илиев. - Когато има резултати, винаги е добре. Надявам се да имаме още по-добри класирания в бъдеще. Този сезон имах проблеми със стрелбата най-вече заради прекалено голямото ми желание да стрелям с новата пушка. Тренирах прекалено много през лятото. Все още нямаме планове за новия сезон, но имам сили да участвам на всички състезания. Не мога да кажа, че се чувствам по-специален след медала. Няма от какво да е така. Много години съм работил и успехът е един връх на всичко това. Най-вече съм го постигнал заради мотивацията, която имам. Винаги съм гонил целите си."

Президентът на родната федерация Екатерина Дафовска, олимпийска шампионка от Нагано 1998, добави:

"Този резултат на Владимир Илиев не е случаен. Много съм щастлива, че имаме такова постижение."