Словенецът Тадей Погачар ще спечели втория си "Тур дьо Франс" утре, когато най-престижната напдревара в колоезденето завършва в Париж.

22-годишният Погачар не спира за изумява спортния свят, а днес свърши работата си, за да е спокоен, че утре ще отвори шампанското, облечен в жълто.

Словенецът даде осмо време в днешния предпоследен 20-и етап, в който всички състезатели се бореха с часовника. Скоростна отсечка от 30,8 километра, в която всеки караше за време.

Именно това бе етапът, в който преди година Погачар изуми света и преобърна целия Тур. Днес всичко мина без драма, но Погачар направи така, че да не изгуби аванса си от над 5 минути, който имаше в генералното класиране.

Така утре джентълменски той и конкурентите му ще завършат заедно в група, а Тадей Погачар ще бъде коронясан като крал на "Тур дьо Франс".

Иначе етапът спечели белгиецът Вут Ван Арт, който направи невероятно каране и завърши с време от 35:53 минути, с 57 секунди по-бързо от Погачар.

Големият конкурент на Погачар в генералното класиране - Йонас Вингегаард завърши трети и стопи 20 секунди от изоставането си за жълтата фланелка, но нямаше как да пребори тези 5 минути разлика, които бяха натрупани в последните две седмици.