Oтборът на Тампа Бей Лайтнинг за втори пореден сезон триумфира с най-ценното отличие в клубния хокей - Купа “Стенли”. Тимът от Флорида надделя над Монреал Канейдиънс с 1:0 в петия мач от финалната серия на НХЛ, за да я затвори с 4-1 победи, при това на собствен терен за радост на феновете си - 17 000 на брой. 

Капитанът на победителите Стивън Стамкос заяви, че сегашната победа е много по-сладка от миналогодишната, защото през 2020 всичко се проведе в балон и изключително стерилна обстановка заради бушуващата пандемия от COVID-19.

“Това бе допълнителна мотивация за нас. А да го направим пред феноевте ни, семействата и приятелите ни, след като миналата година нямахме този шанс, това е наистина специално. По никакъв начин не прави титлата отпреди година по-малко специална, но сега е още по-сладко”, заяви Стамкос.

Единственият гол в петия мач бе дело на Колтън Рос. Новобранецът отбеляза след седем минути игра.

Тампа Бей е първият отбор, който защитава титлата си в НХЛ от Питсбърг насам. “Пингвините” сториха това през 2016 и 2017 година.

Монреал пък не успя да стигне до трофея при първата си поява на финал от близо три десетилетия на сам. Канадците, които са рекордьори по спечелени титли, за последно бяха стигали до тази фаза на сезона през 1993 година.