Тампа Бей Лайтнинг стигна финал за Купа "Стенли" в Националната хокейна лига, след като спечели с 2:1 мач №6 срещу Ню Йорк Рейнджърс. Така след 0-2 за тима от Голямата ябълка на старта на серията, с 4-2 победи шампионите спечелиха Източната конференция.

И отиват на защита на титлата, която притежават от 2020-а насам, завоювана в два поредни сезона. Този път на пътя им е Колорадо Аваланч, а финалната серия за "Стенли" стартира в четвъртък в Денвър.

Тампа Бей спечели с два гола на Стивън Стамкос, като вторият бе доста щастлив - отбелязан след рикошет в коляното на голмайстора.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ПОБЕДНИЯ МАЧ №6 ЗА ШАМПИОНИТЕ>>>

Но домакините бяха по-добрият отбор, отправиха повече удари и спасяванията на Игор Шестьоркин на вратата на Рейнджърс предотвратиха по-тежка загуба за гостите.

Така за първи път от 1985-а един тим стига трети пореден финал за титлата в НХЛ.

Тогава го направи Едмънтън Ойлърс, воден от митичния Уейн Грецки - най-великият, играл тази игра. Онзи тим губи финала през 1983-а, за да спечели следващите два - през 1984-а и 1985 г.

Сега Тампа Бей може да направи три поредни титли, което пък не е постигано от династията на Ню Йорк Айлендърс в началото на 80-те години на миналия век.