Община Търговище организира тържествено посрещане на Антоанета Костадинова и нейния треньор Христо Маринов в неделя от 20 часа.

Състезателката ни по спортна стрелба направи отлично представяне на Олимпиадата в Токио, спечели единствения засега медал на игрите - сребро на 10 м пистолет, както и остана четвърта на 25 м.

Събитието в родния град на Антоанета ще е на спортната площадка "Стадиончето", зад Центъра за младежки дейности и инициативи.

Поканени да присъстват са всички роднини, близки, съмишленици на Антоанета и Христо, спортни деятели, общественици, представителите на медиите и всички съграждани. Кметът Дарин Димитров ще връчи на сребърната ни олимпийска медалистка и нейния треньор почетни плакети на Община Търговище.

Местната администрация подготвя и различни изненади. След официалната част, в специално обособена зона, всички желаещи ще могат да вземат автограф от Костадинова и Маринов.

Гражданите да са снабдени с лични предпазни средства и да спазват физическа дистанция от 1,5 метра, апелират организаторите.

Стриктно трябва да се спазват и указанията, които ще бъдат дадени на място, за придвижване в зоната за автографи.