Легендарният състезател по голф Тайгър Уудс проговори за тежките травми, които получи, след като преживя автомобилна катастрофа преди една година.

"Никога няма да успея да се възстановя напълно. Част от травмите ще са с мен за цял живот. Важното е, че оцелях. Десният ми крак все още е скован, но тренирам всекидневно, за да го развия. Физиотерапията ми върви в добра посока. Избързах със завръщането ми на игрището. Пренатоварих се още в участието ми на Мастърса. Тялото ми щеше да откаже.

Не успях да стана от леглото. Чувствах, че имам желе, а не мускули, но сега съм много по-добре. Аз съм на 46 години, възрастта ми не е малка. На тази възраст е трудно е да се възстановиш от сериозни травми, а аз почти успях. Готов съм да преследвам нови успехи. Скоро ще се върна в старата си форма", каза Уудс.

Тайгър Уудс е един от най-успешният сътезатели по голф в историята на спорта. Той има записани 110 професионални победи. Петкратен шампион е от Мастърс турнирите(1997, 2001, 2002, 2005, 2019), Четири пъти е печелил PGA (1999, 2000, 2006, 2007). Три пъти е бил шампион на откритото първенство на САЩ по голф, като триумфира в надпреварата през 2000, 2002, 2008 година.

Животът му не е напълно розов. Длъги години той имаше проблеми с алкохола и наркотиците. Забърка се в различни скандали публични скандали. През февруари 2021 година претърпя тежка автомобилна катастрофа.

Все още няма изгледи за неговото пенсиониране. Той заяви, че е готов да се състезава на високо ниво, поне докато тялото му го позволи.