Тайгър Уудс иззе заглавията зад Океана отново, след като обяви официално, че ще участва на Мастърс турнира в Аугуста, който започва в четвъртък.

Това е най-силната и елитна надпревара в голфа, а участието на Ууддс се считаше за невъзможно допреди няколко месеца.

През февруари миналата година звездата се разби с автомобила си в дърво край пътя и имаше няколко фрактури, като се очакваше никога повече да не може да играе, поне не и професионално.

Но Тайгър не се отказа и отново е на Мастърса в Аугуста.

"Тук съм, за да го спечеля - каза в свой стил. - Ако съм подготвен само, колкото да попълвам бройката, никога не бих участвал. Търся титлата и нищо друго."

Уудс е петкратен шампион в Аугуста, като първият му триумф дойде преди 25 години. С титлата от 1997-ма изгря звездата му в световния спорт, последваха първо място в ранглистата и куп отличия.

Днес Тайгър, вече на 46, след серия тежки травми и особено последиците от катастрофата, е с 82 титли от турнири на най-високо ниво, 15 от Мастърс надпревари (на 3 от рекорд) и 5 трофея от класиката в Аугуста.

Само един играч - Джак Никлаус, има шест.

Все още остава възможността Уудс да се оттегли - поне така твърдят медиите в Щатите. Това би могло да се случи ако на тренировките днес и утре сутринта самият той усети, че не е подготвен достатъчно добре, за да е конкурентен на асовете.