Хокеят не е игра за нежни души, а понякога в него и приятелствата се забравят - такъв е характерът на един от най-физическите и здрави спортове.

В дербито на Флорида тази сутрин в Националната хокейна лига двама най-добри приятели предизвикаха страх в зрителите, след като Никита Кучеров (Тампа Бей) заби в мантинелата друг руснак - Александър Барков (Флорида Пантърс), и го извади от мача.

В края на втората третина се случи инцидентът, при който тялото и главата на Барков се блъснаха с голяма сила в предпазната стена край игрището, след като Кучеров ненужно мощно и грубо го засили там при иначе чист прийом - бодичек.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ МАЧА И УДАРА, КОЙТО СИ Е ДОСТА ПЛАШЕЩ>>>

Кръв имаше по челото на Барков, а и той видимо имаше проблеми и с рамото, като го прибраха в съблекалнята и не се върна повече на леда. А първият кадър бе на Никита, който видимо бе сконфузен от случилото се, осъзнавайки кого е ударил.

Двамата са много близки, семействата им живеят недалеч едно от друго, а преди мача на звездите преди 3 години предприеха кампания заедно, събирайки голяма сума от асовете в НХЛ за добра кауза.

И двамата са левичари, но Барков избра да играе за Финландия, въпреки че татко му е руски национал в миналото. Кучеров представлява родината си на ниво национални отбори.

И, както повеляват традициите в хокея, ударът на Никита не остана ненаказан.

Матю Ткачук от Флорида го намери мощно в овъртайма, а после го удари два пъти, докато руснакът лежеше на леда. Настана сбиване, поредно в мача, който мина с доста спрекчвания като цяло. Тампа, трикратен пореден финалист в Купа "Стенли" в последните три сезона, спечели с 3:2 в овъртайма.